Clifton shares his experience in transforming the 30-year-old flat into a contemporary home which flow is the key to the entire design.

When Clifton started on the flat, two elements sprung to the fore. First was the dim and slightly dated style of the previous owners, and second was the eventual presence of a child in the home.

From the main entry, the living and dining areas open up to the left and right, with bedrooms directly ahead. Separating the two were nonstructural walls that created an odd, mazelike back half to the flat.

The extra walls were removed, the en suite bathrooms were re-tooled and the dividing wall was transformed into a double-sided closet. Now the owner can go into the en suites more directly, there is a little foyer and the bathroom. This way you don’t see in the room right away. It provides a little more privacy. And with clothing acting as a default sound insulator, the wall isn’t missed. It saves a bit of space. It also creates better flow between the two rooms. There’s a connection between the two rooms with the floor and the wall finish, the marble that ties it all together. The dining chairs are from habitat; table from TREE; TV and speakers from B&O.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *