The inspiration for the flat’s design at Bel Air Residence is its wide unobstructed view of the South China Sea and Lantau Island, which is highlighted by the living room’s floor-to-ceiling glass doors. An open-plan layout from the living areas makes the most of room with a view. Clifton created a large bathroom complete with a slate-tiled, Japanese-style tub and a shower stall beside it. Materials such as light wood and stones complete the spa-like ambience. To keep colours, patterns and textures to a minimum, he used white oak for flat’s cabinets and shelves. To replace the storage lost when a hallway closet was removed, Clifton turned one of the tree bedrooms into a multi-purpose study with large oak cabinets that provide ample space. Bamboo and stones are prevalent throughout the flat, albeit in unexpected places.

Bel Air Residence_Aug 2005-1

Bel Air Residence_Aug 2005-2

Bel Air Residence_Aug 2005-3

Bel Air Residence_Aug 2005-4

Bel Air Residence_Aug 2005-5

 

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *