The client envisioned a family home in Hong Kong that is modern, cozy and functional. A warm and welcoming space as the couple loves to entertain. When Clifton first saw the flat, he thought the special part of it was the depth and airiness of the living room. It had potential for spatial planning, but also presented a challenge of where to place the TV due to the viewing distance. Instead of the traditional way of placing the TV on the wall, the designers created an audio and visual counter in the middle of the living room, with a housing box on the ceiling to hide a projector screen which is only pulled down when in use. A pair of wooden screens featuring decorative squares was designed to subdivide the living and dining area into separate, but interconnected areas. The spatial planning of the living room is welcoming to the point that everything is kept at a low level for a more open and unobstructed view of the greenery outside, something rather rarely seen in densely populated Hong Kong. Overall, the flat features lots of built-in furniture and shelves to make the most of the space. Not to waste every inch, even the “tree house” has lots of storage space.The result is an interior that is pared down and easy for the family to live in yet conveys an understated elegance.

Sharing...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *